Rundertartaartjes met warme Provencaalse groenten
home > spar-recepten > Rundertartaartjes met warme Provencaalse groenten
Per portie: energie 1183 KJ, 283 Kcal, 26 g. eiwit, 18 g. vet, 6 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Wijnadvies:
Bergschaduw Ruby Cabernet Cinsault, Zuid Afrika
Succestip:
Meng de gestoofde groenten door bijv. gekookte rijst of tagliatelle.
Snijd alle groenten in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak hierin de groenten aan. Kruid de groenten met knoflook, tijm, laurier, peper en zout.
Blus het af met een scheutje water en laat het geheel op laag vuur zachtjes stoven. Verhit in de tussentijd een koekenpan en laat de boter hierin goudbruin uitbruisen. Kruid de tartaartjes met peper en zout en bak ze aan beide zijden goudbruin maar niet gaar.
Schep de groenten op voorverwarmde borden en leg de tartaartjes in het midden van de borden. Serveer het gerecht met gebakken aardappeltjes.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
- 4 rundertartaartjes 100 g. – 1 eetlepel boter – 3 eetlepels olijfolie (Bertolli) – 1/2 courgette – 1/2 aubergine – 1 ui – 1 teentje knoflook – 8 champignons – 1 rode paprika – 1 tomaat – 1 takje tijm – 1 blaadje laurier (Verstegen) – versgemalen peper (Verstegen) en zout (Jozo)