Rundvlees met cashewnoten (China)
home > spar-recepten > Rundvlees met cashewnoten (China)
Per portie: Energie 2053 Kj 490 Kcal eiwit 39 g. vet 31 g. koolhydraten 15 g.
Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten marineren
Wijnadvies:
Chardonnay, Cercle de la Grappe, Languedoc, Frankrijk.
Succestip:
Ook lekker met kip of varkensvlees i.p.v. rundvlees.
Meng de biefstukreepjes in een mengsel van sojasaus, sherry, wokolie, water, maïzena, gember, peper en zout en laat dit ca. 20 minuten in de koelkast marineren. Verhit de plantaardige olie in een wok of hapjespan. Haal het vlees uit de marinade en roerbak het in gedeelten in hete olie tot de stukjes goudbruin en gaar zijn. Bewaar de marinade tot later. Bak niet teveel vlees tegelijk anders koelt de olie teveel af en zal het vlees gaan koken i.p.v. bakken. Zet het vlees tot gebruik apart. Roerbak vervolgens de knoflook, cashewnoten, paprika en selderie ca. 2-3 minuten op een matig vuur in de resterende braadolie. Voeg daarna de rundvleesreepjes en marinade toe en laat het geheel op een hoog vuur bakken zodat de saus iets inkookt. Voeg op het laaste moment de taugé toe zodat deze knapperig blijft. Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden en serveer het gerecht met bijvoorbeeld bami of mihoen.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
500 g. biefstuk in reepjes gesneden
2 eetlepels sojasaus (Conimex)
1 eetlepel droge sherry
3 eetlepels plantaardige olie (Spar)
2 eetlepels wokolie (Conimex)
3 eetlepels water
2 eetlepels maïzena (Duryea)
zout en versgemalen zwarte peper
50 g. fijngesneden verse gember
2 fijngesneden teentjes knoflook
125 g. ongezouten cashewnoten (Spar)
1/2 rode- en 1/2 groene paprika in reepjes gesneden
150 g. in schijfjes gesneden bleekselderij
3 eetlepels taugé