Rundvleesgehaktrolletjes met gerookte ham, roergebakken sperzieboontjes en amandelen
home > spar-recepten > Rundvleesgehaktrolletjes met gerookte ham, roergebakken sperzieboontjes en amandelen
bereidingstijd: 40 min
Per portie: Energie 3329 kj./ 791 kcal Eiwit 56 g. Vet 58 g. Koolhydraten 13 g.
Wijnadvies:
Buzet, Les Vignerons de Buzet, Zuidwest Frankrijk
Succestip:
Gebruik i.p.v. rundergehakt bijv. gemengd gehakt, lamsgehakt of kipgehakt.
Meng het gehakt met de oregano, ei, peper en zout. Voeg, als het gehakt te slap is, wat paneermeel toe. Maak van het gehakt 8 cilindervormige rolletjes en omwikkel deze met de gerookte ham. Zet ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. Verhit de olijfolie met de helft van de boter in een ruime pan en laat de sjalotjes hierin lichtbruin bakken. Voeg de sperzieboontjes erbij en bak ze op redelijk hoog vuur tot ze bijna gaar zijn. De spekreepjes erbij doen en door elkaar mengen. Het geheel in een ovenschaal scheppen en tot gebruik warm houden. Voeg aan het bakvet, de overige boter toe en leg als deze is uitgebruist, de rundvleesrolletjes voorzichtig erin. Laat ze nu op niet te hoog vuur aan alle kanten rondom lichtbruin kleuren en bijna gaar bakken. Schep de boontjes, sjalotjes en spekjes op het midden van voorverwarmde borden en plaats de rolletjes er bovenop. Bestrooi dit nu met de amandelen. U kunt hier eventueel gebakken aardappeltjes serveren.
Ingrediënten voor 4 personen
600 g. rundergehakt
1 ei
paneermeel (indien nodig) (Spar)
1 eetlepel gedroogde oregano
8 plakjes gerookte ham (bijv. parmaham, serranoham of gerookte boerenham)
100 g. lichtbruin gebakken geschaafde amandelen
400 g. sperzieboontjes
100 g. uitgebakken ontbijtspekreepjes
2 fijngesneden sjalotjes
2 eetlepels olijfolie (Carbonell)
2 eetlepels roomboter om te bakken
versgemalen zwarte peper en zout