Salade met garnalen, mango en ananas met een zoetzure, citroen-pepermayonaise
home > spar-recepten > Salade met garnalen, mango en ananas met een zoetzure, citroen-pepermayonaise
Per portie: Energie 1401 Kj 336 Kcal eiwit 10 g. vet 23 g. koolhydraten 22 g.
Bereidingstijd: 25 minuten
Wijnadvies:
Chardonnay, Sutter Home, California, Amerika
Succestip:
U kunt de garnalen vlak voor het serveren even snel roerbakken en warm bij de salade serveren.
Was de sla en laat deze tot gebruik in ijskoud water staan, zodat de blaadjes lekker knapperig blijven.
Bij gebruik voorzichtig drogen.
Schil de mango en snijd er mooie plakken van. Maak de ananas schoon door met een kartelmes de schil van boven naar onder af te snijden. Schil zover dat er geen donkere puntjes meer in het vruchtvlees zitten. Verwijder de kern en snijd de ananas in plakken of blokjes.
Vermeng alle ingrediënten voor de citroen-pepermayonaise door elkaar en roer ze tot een gladde saus. Verdun het geheel met een scheutje water.
Besprenkel de sla met dressing en verdeel deze over gekoelde borden. Leg de mango en ananas in waaiervorm bij de sla. Schep de garnalen in het midden en garneer deze met de citroen-pepermayonaise.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
200 g. garnalen
1 mango
¼ verse ananas
½ krop sla
4 eetlepels kruidendressing (Spar)
Voor de citroen-pepermayonaise:
sap van 1 citroen
4 eetlepels mayonaise (Spar)
2 eetlepels zoete chilisaus (Exofun)
1 eetlepel gembersiroop (Conimex)
versgemalen zwarte peper en zout (Verstegen)