Salade met gebakken peer, Gorgonzola, walnoten en gerookte ham

home > spar-recepten > Salade met gebakken peer, Gorgonzola, walnoten en gerookte ham

Per portie: energie 1994 KJ, 475 Kcal, 23 g. eiwit, 37 g. vet ,15 g. koolhydraten
Bereidingstijd: 15 tot 20 minuten

Wijnadvies:
Chardonnay, Castel, Frankrijk

Succestip:
Gebruik in plaats van de kaas bijvoorbeeld rozijnen of versgebrande nootjes.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakken. Bak ze met boter of margarine in een koekenpan goudbruin. Doe in de tussentijd de sla in een grote kom. Verbrokkel de kaas er overheen. Hak de walnoten grof en voeg deze aan de sla toe.

De dressing met de honing vermengen en over de sla sprenkelen. Op smaak brengen met versgemalen peper en zout en voorzichtig door elkaar mengen. Leg de dungesneden gerookte ham plakken op gekoelde borden met de salade ernaast.

Verdeel de warme peerplakjes over de salade en garneer het geheel met versgehakte peterselie of bieslook.





Ingrediënten voor 4 personen

- 2 stevige handperen – 1 eetlepel boter of margarine – 150 g. koude Gorgonzola – 100 g. gepelde walnoten – 1 zakje gemengde slasoorten – 4 eetlepels dressing (Spar) – 1 eetlepel honing (Spar) – versgemalen peper en zout – 2 eetlepels gehakte peterselie of bieslook – 12 plakken dungesneden gerookte ham