Salade met geitenkaas uit de oven met een piccalillydressing (vegetarisch)
home > spar-recepten > Salade met geitenkaas uit de oven met een piccalillydressing (vegetarisch)
Per portie: energie 2210 KJ, 531 Kcal, 41 g. eiwit, 28 g. vet, 29 g. koolhydraten
Bereidingstijd: 15 minuten + 10 minuten in de oven
Wijnadvies:
Chateau Neuf du Pape, Rhone, Frankrijk
Succestip:
Omwikkel de kaas voor het bakken met plakjes ontbijtspek.
Leg de plakken geitenkaas op bakpapier in een ovenschaal. Bestrijk de plakken met het losgeklopte ei en kruid deze met peper, zout, tijmblaadjes en knoflook. De plakken geitenkaas in een voorverwarmde oven op 220°C. in ca. 10 minuten goudbruin laten kleuren.
In de tussentijd de dressing samen met de piccalilly in een mixerblender goed fijn laten draaien. Is de massa te dik, voeg dan wat water toe. De rauwe champignons door de dressing scheppen. De gemengde sla aanmaken met de helft van de dressing.
Schep de sla op de borden en plaats de warme geitenkaas in het midden. Als laatste de salade garneren met de overige dressing, de tomaatjes en de takjes tijm. Direct serveren.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 plakken geitenkaas – 1 losgeklopt ei – 1 uitgeperst teentje knoflook – 1 theelepeltje verse tijmblaadjes – versgemalen peper en zout – 1 zakje gemengde slasoorten – 4 eetlepels dressing naturel (Spar) – 4 eetlepels piccalilly (Kuhne) – 8 rauwe champignons in plakjes gesneden – 12 ontvelde kerstomaatjes – takjes tijm voor de garnering