Salade met gekookte kip, verse gember en chili ketchup

home > spar-recepten > Salade met gekookte kip, verse gember en chili ketchup

Per portie: energie 840 KJ, 199 Kcal, 16 g. eiwit, 11 g. vet, 10 g. koolhydraten
Bereidingstijd: 25 minuten

Wijnadvies:
Pinot Blanc dAlsace , Jean Rosen, Frankrijk

Succestip:
In plaats van te koken kunt u de kip ook in reepjes snijden, roerbakken en warm op de salade serveren.
Kook eerst de kipfilets in water of bouillon met wat zout in 10 minuten gaar. Laat de kipfilet in het kookvocht afkoelen.

Maak ondertussen de dressing door de olie te vermengen met het limoensap, lenteui, Spaanse peper en gember. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Maak dan de chiliketchup door alle ingredinten samen in de mixerblender fijn te malen. Giet het mengsel door een fijne zeef en houd de chilikethup apart. De kipfilets in plakken snijden en met wat dressing bedekken.

De veldsla aanmaken met de overige dressing en op borden rangschikken. De plakken kip in het midden op de sla leggen. Garneer de borden met druppels chilikethup en blaadjes koriander.





Ingrediënten voor 4 personen

- 2 grote kipfilets – 2 cm in fijne reepjes gesneden verse gember – 1/2 fijngesneden Spaanse peper – 3 in ringetjes gesneden lenteui – 4 eetlepels zonnebloemolie (Spar) – 3 eetlepels limoensap (Sicilia) – versgemalen peper en zout – 1 zakje veldsla

Voor de chiliketchup: – 4 eetlepels tomatenketchup (MC Donalds) – 2 eetlepels chilisaus (Go Tan) – 1 eetlepel sap van een limoen – 1 snufje komijnpoeder (djinten) (Verstegen) – 1 eetlepel verse koriander + blaadjes voor de garnering