Salade met grapefruit, lauwwarme zalm en selderij

home > spar-recepten > Salade met grapefruit, lauwwarme zalm en selderij

Per portie: Energie 1210 Kj 291 Kcal eiwit 22 g. vet 18 g. koolhydraten 11 g.
Bereidingstijd: 30 minuten

Wijnadvies:
Chardonnay/Sauvignon Blanc, Santa Balera, Chili

Succestip:
Ook lekker met kipreepjes of blokjes harde geitenkaas i.p.v. zalm.
Schil de grapefruits tot op het vruchtvlees af. Snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit en knijp zoveel mogelijk sap uit de overgebleven vrucht. Dit wordt later gebruikt voor de dressing.
Snijd de zalm in dobbelstenen en kruid ze met peper en zout en besprenkel ze met olijfolie.
Maak een dressing door grapefruitsap te mengen met de witte wijnazijn en maïsolie. Breng het geheel op smaak met een schepje suiker, peper en zout en giet dit over de bleekselderij.
Fris de slablaadjes op in ijskoud water. Maak ze goed droog als u ze gaat verwerken en haal ze door de dressing. Verdeel de sla over de borden en leg de grapefruitpartjes en bleekselderij erbij.
Bak op het laatste moment de zalmblokjes in een gloeiend hete pan met anti-aanbaklaag. Verdeel de zalmblokjes over de borden en bestrooi het geheel met peterselie of bieslook.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

3 grapefruits
400 g. verse zalm
2 eetlepels olijfolie (Bertolli)
300 g. in plakjes gesneden bleekselderij
2 eetlepels maïsolie (Spar)
1 eetlepel witte wijnazijn (Fuchs)
4 eetlepels grapefruitsap
1 schepje suiker
8 mooie blaadjes gemengde sla
2 eetlepels vers gehakte peterselie of bieslook
zout en versgemalen peper (Verstegen)