Salade met roergebakken blokjes zalm en basilicumdressing
home > spar-recepten > Salade met roergebakken blokjes zalm en basilicumdressing
Per portie: energie 1198 KJ, 288 Kcal, 24 g. eiwit, 21 g. vet, 2 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Wijnadvies:
Soave, Italie
Succestip:
Lekker met vers afgebakken ciabattabrood.
Snijd de zalm in dobbelstenen en kruid deze met peper, zout en paprikapoeder en besprenkel de zalm met olijfolie. Laat dit alles even intrekken.
Verhit nu een koekenpan met teflonlaag. Als de pan goed heet is, de zalmblokjes op hoog vuur om en om goudbruin, maar niet helemaal gaar bakken.
In de tussentijd de rucolasla besprenkelen met de dressing en de gesneden basilicum. Verdeel de rucolasla over koude borden en garneer deze met partjes gekookt ei, citroen en basilicumblaadjes. De warme zalmblokjes als laatste in het midden rangschikken en direct serveren.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g. verse zalm versgemalen zwarte peper en zout – 1 snufje paprikapoeder – 2 eetlepels olijfolie (Bertolli) – 1 zakje rucolasla – 2 hardgekookte eieren – 4 eetlepels salata tuinkruidendressing (Remia) – 2 eetlepels fijngesneden basilicum – basilicumblaadjes en citroenpartjes voor de garnering