SALADE MET VLINDERPASTA, TOMAAT, VELDSLA EN PIJNBOOMPITTEN
home > spar-recepten > SALADE MET VLINDERPASTA, TOMAAT, VELDSLA EN PIJNBOOMPITTEN
Per portie: Energie 1314 Kj 314 Kcal eiwit 9 g. vet 19 g. koolhydraten 29 g.
Bereidingstijd 20 minuten
Wijnadvies:
Syrah Rosé, Cercle de la Grappe, Vin de pays d’oc, Frankrijk
Succestip:
Ook lekker met knoflookcroutons (Knorr) en geraspte kaas.
Maak de dressing door alle ingrediënten goed door elkaar te mengen. Schep de gare vlinderpasta in een ruime kom. Voeg vervolgens de tomaat, bosui, veldsla en pijnboompitjes toe. Giet de dressing over de vlinderpastasalade en meng alles voorzichtig door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de pastasalade op een bordje.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g. gekookte vlinderpasta (Grand Italia)
3 bosuitjes, in ringetjes gesneden
2 ontvelde tomaten zonder zaadjes, in reepjes gesneden
400 g. veldsla
4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
zout en versgemalen peper
Voor de dressing:
4 eetlepels extra vergine olijfolie (Bertolli)
1 eetlepel witte wijnazijn (Fuch’s)
1 theelepel gedroogde oregano (Verstegen)
1 eetlepel citroensap (Sicilia)
1 uitgeperst teentje knoflook
zout en versgemalen peper