SALADE VAN GEBAKKEN KIPREEPJES MET KERRIE, APPEL EN MELOEN
home > spar-recepten > SALADE VAN GEBAKKEN KIPREEPJES MET KERRIE, APPEL EN MELOEN
Per portie: Energie 953 Kj 228 Kcal Eiwit 17 g. Vet 11 g. Koolhydraten 17 g.
Bereidingstijd: 25 minuten
Wijnadvies:
Rosé J.L. Cevenne, Spanje
Succestip:
Serveer met warme pitabroodjes.
Maak eerst de dressing door de dressing naturel te mengen met chilipoeder en limoensap. Bestrooi de kipfiletreepjes vervolgens met kerriepoeder, knoflookpoeder, peper en zout.
Besprenkel de kipreepjes daarna met zonnebloemolie en laat het geheel ca. 5 minuten marineren.
Meng de meloenbolletjes met appel en citroensap en laat het geheel staan tot gebruik.
Bak vervolgens de kipreepjes in een koekenpan met teflonlaag op hoog vuur aan alle zijden goudbruin, krokant en gaar. Haal ze daarna uit de pan en houd ze warm tot gebruik.
Meng de appel en meloen door de gemengde sla. Schep daarna de dressing over de salade en verdeel deze over de borden. Garneer de salade met peterselie, kerstomaatjes en plakken sinaasappel. Schep als laatste de warme kipreepjes over de salade en serveer meteen.
Ingrediënten voor 4 personen
250 g. kipfilet in reepjes gesneden
1 theelepel kerriepoeder (Verstegen)
1 mespuntje knoflookpoeder (Verstegen)
zout en versgemalen peper
2 eetlepels zonnebloemolie (Spar)
1 geschilde appel in dunne reepjes gesneden
sap van een 1/2 citroen
1/2 meloen uitgeboord in bolletjes
1 zakje gemengde slasoorten
4 eetlepels dressing naturel (Spar)
1 mespuntje chilipoeder (Verstegen)
sap van 1 limoen
versgehakte peterselie, kerstomaatjes en sinaasappel om te garneren