Saltimbocca (Kalfslapjes of varkensvleeslapjes, gevuld met mozzarella, pesto en tomaat)
home > spar-recepten > Saltimbocca (Kalfslapjes of varkensvleeslapjes, gevuld met mozzarella, pesto en tomaat)
Per portie: Energie 2918 Kj/ 700 Kcal Eiwit 52 g. Vet 53 g. Koolhydraten 1 g.
Bereidingstijd: 45 min
Wijnadvies:
Cabernet Sauvignon, Campanero, Chili
Succestip:
Vul de lapjes met blauwschimmelkaas i.p.v. mozzerella.
De kalfslapjes of varkensvleeslapjes tussen plasticfolie met een vleeshamer dun uitkloppen. Kruiden met peper en zout en in het midden beleggen met een plakje mozzarella en een lepeltje pesto. Hierop een salieblaadje leggen.
Het geheel dichtvouwen, omwikkelen met de parmaham en vaststeken met een prikkertje. De saltimbocca’s om en om bakken in de boter met olijfolie. Uit de pan nemen en even warm houden.
De braadjus afblussen met de witte wijn en de bouillon en tot een bijna stroperig geheel laten inkoken. Dit geheel zeven in een ander pannetje en geleidelijk de roomboterblokjes door deze jus roeren. Indien nodig op smaak brengen met peper en zout. De overige salieblaadjes in hete olie frituren en op keukenpapier laten uitlekken.
De saltimbocca’s op voorverwarmde borden scheppen en met de saus bedekken. Garneren met gefrituurde salieblaadjes.
Serveren met warm foccacia brood.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
8 kleine kalfslapjes of varkensvleeslapjes van 50 g. per stuk
1 bol mozzarella in 8 plakjes gesneden
8 theelepels olijvenpesto (Grand’Italia)
8 + 8 blaadjes salie
50 g. boter + 1 eetlepel olijfolie (Bertolli)
8 dungesneden plakken parmaham
1 glas droge witte wijn
1 dl. bouillon (Spar)
50 g. roomboter in kleine blokjes
zout en versgemalen peper