SPAGHETTI ALLA CARBONARA (SPAGHETTI MET SPEKJES, ROOM, KAAS EN EI)
home > spar-recepten > SPAGHETTI ALLA CARBONARA (SPAGHETTI MET SPEKJES, ROOM, KAAS EN EI)
Per portie: Energie 3319 Kj 793 Kcal eiwit 34 g. vet 43 g. koolhydraten 68 g.
Bereidingstijd 35 min.
Wijnadvies:
Sauvignon Blanc, Cercle de la Grappe, Vin de pays d’Oc, Zuid Frankrijk.
Succestip:
Serveer in een bakje apart versgeraspte pecorinokaas of geschaafde Parmezaanse kaas.
Kook de spaghetti in ruim kokend water met wat zout beetgaar.
Giet de pasta af en besprenkel deze met 1 eetlepel olijfolie, om aan elkaar plakken te voorkomen. Smelt de overige olijfolie met boter en bak hierin de spekreepjes krokant. Zet de spekreepjes apart tot gebruik en bewaar het bakvet. Klop de eieren los, samen met de slagroom en de kaas. Verhit in een schone pan een gedeelte van het bakvet van de spekjes en verwarm hierin de spaghetti. Voeg op het laatst het room-eimengsel toe en blijf roeren tot het geheel iets begint in te dikken. Voeg vervolgens de spekjes en de peterselie toe en breng indien nodig nog op smaak met versgemalen peper. Haal het gerecht
daarna van het vuur anders krijgt u spaghetti met roerei!
Serveer de spaghetti alla carbonara in een voorverwarmde schaal.
Ingrediënten voor 4 personen
375 g. spaghetti (Spar)
4 dikke plakken ontbijtspek (1 cm.) in reepjes gesneden
2 eetlepels olijfolie (Bertolli)
25 g. boter
4 eieren
1 1/2 dl. slagroom
100 g. Parmezaanse kaas
2 eetlepels versgehakte peterselie
versgemalen peper (Verstegen)