SPAGHETTI PEPPERONI (SPAGHETTI MET KALKOEN EN GEBAKKEN PAPRIKAREEPJES)
home > spar-recepten > SPAGHETTI PEPPERONI (SPAGHETTI MET KALKOEN EN GEBAKKEN PAPRIKAREEPJES)
Per portie: Energie 1320 Kj 316 Kcal eiwit 27 g. vet 14 g. koolhydraten 21 g.
Bereidingstijd 30 min.
Wijnadvies:
Chianti, Sensi, Toscane, Italië.
Succestip:
Ook lekker met Italiaanse roerbakgroenten i.p.v. paprika.
Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar en laat deze daarna uitlekken. Besprenkel de spaghetti met 1 eetlepel olijfolie. Kruid vervolgens de kalkoenreepjes met -peper en zout en bak deze gaar en krokant in de roomboter. Voeg daarna de sjalotjes, Spaanse -peper en paprikareepjes toe en laat deze meebakken. Voeg daarna ook de slagroom toe en laat het geheel tot de helft inkoken. Meng het geheel door de pasta. -Verdeel het -gerecht over voorverwarmde borden en bestrooi deze met gedroogde oregano.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g. spaghetti (Spar)
1 eetlepel olijfolie (Bertolli)
300 g. in reepjes gesneden kalkoenfilet
zout en versgemalen peper
1 eetlepel roomboter
2 fijngesneden sjalotjes
1 rode, 1 groene, 1 gele paprika in reepjes gesneden
1/4 fijngesneden Spaanse peper
2 dl. slagroom
1 theelepel gedroogde oregano (Verstegen)