Stamppotje van spitskool met olijven, chorizo en saucijsjes
home > spar-recepten > Stamppotje van spitskool met olijven, chorizo en saucijsjes
Per portie: energie 2488 KJ, 593 Kcal, 35 g. eiwit, 46 g. vet, 12 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 35 minuten
Wijnadvies:
Montepulciano, Italie
Succestip:
Voeg aan de jus gesneden tomaatblokjes en verse tijmblaadjes toe.
Kruid de saucijsjes met paprikapoeder en bak ze in de olijfolie goudbruin en krokant. Blus de braadjus af met 2 eetlepels vleesjus naturel en een scheutje water. Laat de saucijsjes ca. 10 minuten zachtjes stoven.
In de tussentijd de aardappelen koken in water met wat zout. Dan afgieten en uit laten stomen in een vergiet. Tegelijkertijd de boter laten uitbruisen en hierin de kool samen met de ui en een snufje karweizaad laten smoren.
De olijven er aan toevoegen en de nog warme aardappel erdoorheen stampen. Niet te fijn! Op smaak brengen met peper en zout. De chorizoreepjes even licht bakken. De stamppot in een ronde vorm scheppen en als een cilinder op voorverwarmde borden plaatsen. De saucijsjes er bovenop leggen en bestrooien met de gebakken chorizoreepjes. De jus rondom schenken.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g. verse worst of saucijsjes – 100 g. chorizo in reepjes gesneden – 1 eetlepel olijfolie (Carbonell) – 2 eetlepels vleesjus naturel (Maggi) – 1 theelepeltje paprikapoeder – 500 g. kruimig kokende aardappelen – 1 eetlepel roomboter (Spar) – 250 g. fijngesneden spitskool – 1 snufje karweizaadjes (Verstegen) – 1 fijngesneden ui – 10 fijngesneden zwarte olijven – versgemalen peper en zout (Verstegen)