Stokbroodsandwiches met gerookte zalm, rucola en mierikswortelsaus
home > spar-recepten > Stokbroodsandwiches met gerookte zalm, rucola en mierikswortelsaus
Per portie: Energie 3606 kJ, 859 kcal, 33 g. eiwit, 33 g. vet, 106 g. koolhydraten
Bereidingtijd: ca. 20 minuten
Wijnadvies:
Neem eens een fles Zinfandel van Gallo (Californië) mee op uw picknick.
Succestip:
Vergeet uw kurkentrekker of flesopener niet als u wijn meeneemt op uw picknick.
Was de veldsla of rucola in ijskoud water en maak de sla goed droog. Verwijder de harde stukjes en worteltjes van de sla.
Roer de geraspte mierikswortel met de zure room en mayonaise tot een sausje. Meng de mosterd en citroensap erdoor en breng de saus op smaak met peper en zout.
Halveer het stokbrood overlangs en besmeer met roomboter. Verdeel de sla over de onderkanten van het brood en beleg met de plakjes gerookte zalm. Schep de mierikswortelsaus over de zalm en bestrooi met bieslook.
Leg de bovenste broodhelften op de onderste en druk ze iets aan. Verpak de stokbroodsandwiches vervolgens in plasticfolie tot gebruik.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
- 75 g. stevige veldsla of rucola – 250 g. gesneden, gerookte zalm – 3 theelepels geraspte mierikswortel (Kühne) – 1 bekertje zure room – 2 eetlepels mayonaise (Spar) – 1 theelepel mosterd – een paar druppels citroensap (Sicilia) – 1 eetlepel bieslook – 1 groot stokbrood of 4 kleine stokbroden – 50 g. zachte roomboter – versgemalen peper en zout (Verstegen)