Surimi roerbakschotel met woknoedels en knoflook-koriandersaus

home > spar-recepten > Surimi roerbakschotel met woknoedels en knoflook-koriandersaus

Per portie: energie 915 KJ, 216 Kcal, 12 g. eiwit, 13g. vet, 14 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Wijnadvies:
Riesling, Deinhard, Rheinhessen, Duitsland

Succestip:
Zet van tevoren alle ingrediënten klaar, zodat u achter elkaar door kunt werken.
Verhit de olie in een ruime hapjespan of wok. Roerbak de roerbakgroenten op een hoog vuur. Voeg de surimi sticks en de noedels toe aan de groenten en verwarm het goed door.

Blus de schotel af met de kokosmelk en woksaus en laat het even doorkoken. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Bestrooi het gerecht met verse koriander en serveer het in diepe kommen.

Lekker met komkommer in een zure dressing.

Maak het de roerbakschotel bij voorkeur in de ochtend, zodat de smaken goed in het gerecht kunnen trekken. Verwarm het in de magnetron.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

- 200 g. surimi sticks – 1 zak Chinese roerbakgroenten – 3 eetlepels plantaardige olie (Spar) – 2 pakjes Woknoedels (Conimex) – 1 flesje woksaus knoflook koriander (Conimex) – 4 eetlepels kokosmelk (Inproba) – versgemalen peper (Verstegen) en zout (Jozo) – 2 eetlepels fijngesneden koriander