TAGLIATELLE QUATTRO FORMAGGI (LINTPASTA MET EEN SAUS VAN 4 SOORTEN KAAS)

home > spar-recepten > TAGLIATELLE QUATTRO FORMAGGI (LINTPASTA MET EEN SAUS VAN 4 SOORTEN KAAS)

Per portie: Energie 1776 Kj 424 Kcal eiwit 13 g. vet 7 g. koolhydraten 77 g.
Bereidingstijd 20 min.

Wijnadvies:
IJskoud geserveerde Canei Rosé.

Succestip:
Van de eventuele restjes van dit gerecht een heerlijke fritatta maken als lunchgerecht.
Kook de tagliatelle in water met wat zout beetgaar. Giet de pasta af en besprenkel deze met 1 eetlepel olijfolie, om aan elkaar plakken te voorkomen. Verhit vervolgens de overige olijfolie in een ruime pan en bak hierin de paprika en prei licht aan. Voeg daarna de tomaatreepjes en de quattro formaggi en een paar eetlepels water toe tot een gladde saus wordt verkregen en laat het geheel zachtjes koken. Voeg de -tagliatelle toe aan de saus en schep het geheel voorzichtig om. Voeg als laatste de basilicumreepjes toe. Controleer op smaak en voeg indien nodig eventueel extra peper en zout toe.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g. tagliatelle all’uovo (Grand Italia)
2 eetlepels olijfolie
1/3 rode, 1/3 groen, 1/3 gele paprika in dunne reepjes
½ prei in ringetjes gesneden
2 tomaten, zonder zaadjes, in reepjes gesneden
1 pot quattro formaggi (Grand Italia)
6 blaadjes basilicum, in dunne reepjes gesneden
zout en versgemalen peper