Tagliatelle van asperge, wortel, courgette met basilicumpesto
home > spar-recepten > Tagliatelle van asperge, wortel, courgette met basilicumpesto
Per portie: Energie 1743 kJ, 413 kcal, 12 g. eiwit, 38 g. vet, 10 g. koolhydraten
Bereidingtijd: ca. 35 minuten
Wijnadvies:
Een Prosecco Frizzante weegt goed op tegen de krachtige smaak van de pesto.
Succestip:
Als er geen asperges verkrijgbaar zijn dan kunt u ook schorseneren gebruiken.
Schil met een dunschiller of kaasschaaf dunne repen over de lengte van de wortel van ca. 1,5 cm breed. Snijd de courgette overlangs doormidden en schaaf hem daarna in repen van dezelfde dikte als de wortel. Schaaf ook de geschilde asperges (ontdaan van de uiteinden) overlangs in dunne repen.
Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze vervolgens afkoelen. Maak de pesto door de basilicum, knoflook en pijnboompitten in de keukenmachine goed fijn te malen. Voeg de olijfolie geleidelijk toe en breng de pesto op smaak met versgemalen peper en zout.
Roerbak de asperges en groenterepen kort met olijfolie op een hoog vuur en breng het op smaak met versgemalen peper en zout. Rangschik daarna de groenten in rolletjes op voorverwarmde borden. Besprenkel de groenten tenslotte met de pesto en bestrooi met geschaafde Parmezaanse kaas.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
- 1 winterwortel – 1 courgette – 250 g. geschilde witte asperges en 250 g. groene asperges – versgemalen zwarte peper en zout (Verstegen)
Voor de pesto: – 60 g. pijnboompitten – 2 eetlepels verse basilicum – 1/2 teentje knoflook – 60 g. Parmezaanse kaas – 1 dl. olijfolie extra vergine (Spar)