TAGLIATELLE VERDE AL SALMONE (GROENE LINTPASTA MET BLOKJES ZALM)

home > spar-recepten > TAGLIATELLE VERDE AL SALMONE (GROENE LINTPASTA MET BLOKJES ZALM)

Energie 2051 Kj 490 Kcal eiwit 28 g. vet 34 g. koolhydraten 21 g.
Bereidingstijd 25 min.

Wijnadvies:
Lambrusco Bianco, Colombara, Midden Italië

Succestip:
Gebruik i.p.v. zalm bijv. garnalen of forelfilets.
Kook eerst de tagliatelle in ruim water met wat zout beetgaar. Spoel deze direct af onder koud water en besprenkel de pasta met een eetlepel olijfolie om aan elkaar plakken te voorkomen. Maak vervolgens de saus door de paprika, sjalotten en kappertjes in de boter te smoren. Voeg daarna de peterselie en slagroom toe en breng de saus op smaak met peper en zout en laat deze even licht inkoken. Verhit in de tussentijd 2 eetlepels olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag. Kruid de zalmblokjes met versgemalen peper, zout en oregano en bak deze in de olie snel aan alle zijden krokant. Meng de pasta met de saus en verhit het geheel. Verdeel de tagliatelle met saus over voorverwarmde diepe borden en schep de warme zalmblokjes er bovenop. Serveer meteen.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g. groene tagliatelle (Grand Italia) + 1 eetlepel olijfolie (Bertolli)
4 zalmfilets van ca. 120 g. in dobbelstenen gesneden
zout en versgemalen peper
1 theelepel gedroogde oregano (Verstegen)
2 eetlepels olijfolie (Bertolli)

Voor de saus:

½ rode paprika in dunne reepjes gesneden
2 sjalotten in ringetjes gesneden
2 eetlepels kappertjes (Mama Lucia)
50 g. roomboter
1 eetlepel gehakte peterselie
1 dl. slagroom
zout en versgemalen peper