Tajine met kipfilet en olijven
home > spar-recepten > Tajine met kipfilet en olijven
bereidingstijd: 50 min
Per portie: Energie 1461 kj./ 348 kcal Eiwit 49 g. Vet 15 g. Koolhydraten 7 g.
Wijnadvies:
Vin de Pays de l’Aude, huiswijn Spar, Languedoc, Zuidoost- Frankrijk
Succestip:
Gebruik in plaats van kip bijvoorbeeld lamsvlees of kalfsvlees.
Snijdt de kipfilet in grove blokjes en braad ze aan alle zijden goudbruin en krokant in de olijfolie. Schep het vlees uit de pan. Fruit de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook aan in het braadvet van de kip. Voeg de bouillon, citroenrasp, citroensap, tomaatstukjes, kurkuma, karweipoeder, peper en zout erbij en breng dit alles roerend aan de kook. Schep dan de kipblokjes er weer bij en breng het weer aan de kook. Laat nu met een deksel op de pan, op matig vuur in ca. 30 minuten stoven. Meng nu de bloem met een scheutje water en roer dit door de saus. Voeg de olijven toe en blijf roeren tot de saus is gebonden. Serveer dit bijvoorbeeld met rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
800 g. kipfilet
3 eetlepels olijfolie (Bertolli)
2 uien (gesnipperd)
1 uitgeperst teentje knoflook
3 dl. kippenbouillon
2 eetlepels citroenrasp
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels fijngesneden verse tomaten
1 theelepel kurkuma(geelwortel) (Silvo)
2 theelepels karwijpoeder (Silvo)
versgemalen zwarte peper en zout
1 eetlepel bloem (Spar)
100 g. groene olijven (Carbonell)