Thaise vissoep met ananas en kokos

home > spar-recepten > Thaise vissoep met ananas en kokos

Per portie: Energie 923 Kj 221 Kcal eiwit 17 g. vet 10 g. koolhydraten 17 g.
Bereidingstijd: 25 minuten

Wijnadvies:
N.v.t.

Succestip:
Bent u geen liefhebber bent van koriander?
U kunt deze ook vervangen door peterselie of verse muntblaadjes.
Snijd de verse ananas in blokjes en roerbak ze samen met de taugé en bosui in 2 eetlepels olie. Strooi de suiker er over en voeg de appelstroop toe. Laat het geheel even smoren. Breng in de tussentijd de kabeljauwfilet aan de kook in 3/4 liter water, samen met de sojasaus, limoensap, gembersiroop en kokosmelk. Laat het geheel 2-3 minuten op matig vuur doorkoken. Voeg daarna het ananas/taugé mengsel toe en laat de soep nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
Serveer de soep in kommen en bestrooi voor het opdienen met fijngesneden koriander.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

300 g. vers ananasvruchtvlees (1/2 ananas)
125 g. taugé
2 diagonaal gesneden bosuitjes
300 g. kabeljauwfilet
1 eetlepel appelstroop (Spar)
2 eetlepels zonnebloemolie (Spar)
1 theelepel suiker
1 eetlepel gembersiroop (Conimex)
3 eetlepels kokosmelk (Conimex)
1/2 eetlepel Japanse sojasaus (Conimex)
sap van 1/2 limoen
1/2 eetlepel fijngehakte korianderblaadjes