Trifle* met bosvruchten en verse kaas

home > spar-recepten > Trifle* met bosvruchten en verse kaas

Doe de diepvriesvruchten samen met suiker naar smaak in een pan; verwarm het geheel; roer tot de suiker opgelost is en het sap iets stroperig wordt en laat afkoelen.
Meng de vanillesaus door de verse kaas.
Bedek de bodem van de glaasjes met de plakjes cake; besprenkel met de zoete wijn en schep er de bosvruchten over.
Dek af met een laag verse vanillekaas en garneer met de verse vruchten en de muntblaadjes. *Trifle is een traditioneel Engels dessert dat bij voorkeur in een grote glazen schaal geserveerd wordt. Dit dessert is lekker zoet maar ook erg machtig. **(Frans voor “English cream).





Ingrediënten voor 4 personen

Dessert 30 min./4 personen

Ingrediënten
– 750 g diepvriesbosvruchten
– 1 kg verse kaas
– 1/2 liter vanillesaus (crème anglaise**)
– 10 plakjes cake
– 2 dl zoete witte wijn
– 1 doosje bosbessen
– 1 doosje frambozen
– suiker
– enkele takjes verse munt