Varkenshaas met citroenspaghetti en gebakken banaan
home > spar-recepten > Varkenshaas met citroenspaghetti en gebakken banaan
Per portie: Energie 1575 Kj 378 Kcal eiwit 32 g. vet 14 g. koolhydraten 30 g.
Bereidingstijd: 45 minuten
Wijnadvies:
Chardonnay, Campañero, Chili
Succestip:
Ook lekker met kipreepjes i.p.v. varkenshaas.
Kruid de varkenshaas met kerriepoeder, peper en zout en braad het vlees gaar in 1 eetlepel roomboter. Neem de varkenshaas uit de pan en laat het vlees even rusten alvorens u het in plakjes snijd. Houd de plakjes warm tot gebruik in een voorverwarmde oven. Blus de braadjus af met een scheutje water en laat de jus even inkoken. Kook in de tussentijd de spaghetti gaar in water met zout. Spoel de spaghetti af onder koud water en laat deze uitlekken. Besprenkel de uitgelekte spaghetti met olijfolie, citroensap en citroenrasp. Breng de pasta extra op smaak met peper, zout en gehakte peterselie.
Pel de bananen en snijd ze in de lengte in plakken. Wentel deze door de bloem en bak ze goudbruin in 1 eetlepel roomboter. Verdeel de bananen over de voorverwarmde borden. Warm in de tussentijd de spaghetti op in een koekenpan of in de magnetron met de overige roomboter.
Verdeel de plakjes varkenshaas, dakpansgewijs over de borden en schep de spaghetti erbij. Giet de ingekookte braadjus door een zeefje over het vlees.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
500 g. varkenshaas
1 theelepeltje kerriepoeder (Verstegen)
400 g. beetgaar gekookte spaghetti (Spar)
2 eetlepels olijfolie (Bertolli)
rasp van 2 citroenen
sap van 2 citroenen
2 eetlepels fijngehakte peterselie
2 grote rijpe bananen
2 eetlepels bloem (Spar)
zout en versgemalen peper (Verstegen)
3 eetlepels roomboter of margarine