Varkenshaasmedaillons omwonden met rookspek in een groene pepersaus
home > spar-recepten > Varkenshaasmedaillons omwonden met rookspek in een groene pepersaus
Per portie: energie 2269 KJ, 543 Kcal, 40 g. eiwit, 35 g. vet, 13 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Wijnadvies:
Bordeaux Generique, Buzet, Frankrijk
Succestip:
Gebruik in plaats van varkenshaas bijv. kalfshaas of runderhaas. Deze niet helemaal gaar braden!
Snijd de varkenshaas in kleine, ronde biefstukjes (3 p.p.), kruid ze met peper en zout en omwikkel ze met een plakje ontbijtspek. Verhit een koekenpan en laat de boter met de olie hierin uitbruisen. Bak de varkenshaasbiefstukjes goudbruin en net gaar.
Neem ze uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie. Bak de ui en paprika in de braadjus aan. Voeg vervolgens de peperkorrels en tomatenketchup toe en laat dit even op het vuur staan. Blus het geheel af met cognac en voeg de room toe.
Daarna even laten inkoken. Schep de biefstukjes op voorverwarmde borden en schenk de saus rondom het bord. Serveer dit met aardappelsoesjes en verse groenten.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
- 2 grote, lange varkenshaasjes – 12 plakken ontbijtspek – 2 eetlepels olijfolie (Bertolli) + 1 eetlepel boter – versgemalen peper en zout – 2 eetlepels groene peperkorrels (Verstegen) – 1 fijngesneden ui – 1/4 groene, 1/4 gele, 1/4 rode paprika (in blokjes gesneden) – 2 eetlepels tomatenketchup (Spar) – 1 borrelglaasje cognac – 2 dl. slagroom – 1 zakje aardappelsoesjes