Varkenshaasspiesjes met gebakken courgette
home > spar-recepten > Varkenshaasspiesjes met gebakken courgette
Per portie: energie 1480 KJ, 370 Kcal, 22 g. eiwit, 29 g. vet, 6 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 15 minuten + 1 uur marineren
Wijnadvies:
Huiswijn Spar, Cabernet Sauvignon, Chili
Succestip:
Gebruik i.p.v. varkenshaas bijv. biefstuk, lamsvlees of kipfilet.
Kruid de varkenshaas met paprikapoeder, knoflook, rozemarijn, tijm, peper en zout en giet daarna de olijfolie er overheen. Schep het vlees en de kruiden goed door elkaar en laat het minstens 1 uur afgedekt marineren.
Rijg daarna het vlees aan houten prikkers. Snijd vervolgens de courgette in plakjes, maar houd 2 dunne, in de lengte gesneden plakken courgette apart. Snijd de paprika en de lange courgetteplakken in dunne repen en houd deze apart. Kruid de overige courgette rondjes met peper en zout en bak deze met wat olie aan beide zijden goudbruin.
Verhit een grillpan en bak de varkenshaasspiesjes aan alle kanten goudbruin en net gaar. Verdeel de courgette rondjes over voorverwarmde borden en leg de spiesjes in het midden van het bord. Garneer het gerecht met de reepjes paprika en courgette.
Lekker met pasta of risotto!
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
- 400 g. varkenshaas in dobbelstenen gesneden – 1 theelepel paprikapoeder (Verstegen) – 2 fijngesneden teentjes knoflook – 1 takje rozemarijn, de naaldjes fijngesneden – 1 takje tijm, de blaadjes fijngesneden – 3 eetlepels olijfolie (Bertolli) – 1 courgette – 1/2 rode paprika – versgemalen peper (Verstegen) en zout (Jozo)