Varkenskarbonade met grove Zaanse mosterd en tomaten-avocado salade

home > spar-recepten > Varkenskarbonade met grove Zaanse mosterd en tomaten-avocado salade

Per portie: energie 1757 KJ, 418 Kcal, 27 g eiwit, 24 g vet, 27 g koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 25 minuten + 5 minuten marineren

Wijnadvies:
Cotes du Rhone, Ecusso, Frankrijk.

Succestip:
Deze bereiding gaat ook goed met lamsvlees of kip.
Kruid de karbonades met peper en zout en bestrijk ze met de varkensvleesmarinade en de grove mosterd. Laat de karbonades 15 minuten marineren.

Maak in de tussentijd de tomaten/avocadosalade door de avocados te halveren en in blokjes te snijden. Bewaar de uitgeholde schillen.

Besprenkel de avocadostukjes met het citroensap en vermeng deze met de tomaatblokjes, koriander en de dressing. Meng dit alles voorzichtig door elkaar en schep het geheel in de uitgeholde schillen van de avocado. Zet de gevulde schillen afgedekt en gekoeld weg tot gebruik. Rooster nu de karbonades op de barbecue in ca. 8 minuten. Het vuur moet niet meer zo hoog zijn, anders verbranden ze.

Serveer de karbonades met de gevulde uitgeholde avocados.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

- 4 flinke varkenskarbonaden met been – versgemalen zwarte peper en zout – 8 eetlepels varkensvleesmarinade – 4 eetlepels grove mosterd (Spar)

Voor de salade:

- 4 ontvelde tomaten, zonder zaadjes, in blokjes gesneden – 4 × 1/2 avocado – eetlepel citroensap (Sicilia) – 2 eetlepels fijngesneden koriander – 4 eetlepels yoghurt dressing (Spar) – peper en zout