Varkensschnitzeltjes in verse paprikasaus met notenrijst

home > spar-recepten > Varkensschnitzeltjes in verse paprikasaus met notenrijst

Per portie: energie 1594 KJ, 380 Kcal, 31 g. eiwit, 18 g. vet, 22 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 40 minuten

Wijnadvies:
Rose Blijdskap, Zuid Afrika

Succestip:
Nog lekkerder zijn kleine kalfsschnitzeltjes.
Kruid de schnitzeltjes met peper, zout en paprikapoeder. Verhit een ruime koekenpan en laat hier de boter in uitbruisen. Bak de schnitzeltjes aan beide zijden goudbruin en net gaar.

Neem de schnitzeltjes uit de pan en bak de sjalotjes en paprikablokjes in de braadjus op een middel hoog vuur, totdat ze glazig en een beetje zacht zijn. Schep er vervolgens de zure room bij en laat het ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer het mengsel daarna tot een saus fijn in een mixerblender en giet het door een zeef in een andere pan. Leg de schnitzeltjes terug in de saus en houd het geheel warm op laag vuur.

Kook in de tussentijd de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit vervolgens een wok- of hapjespan samen met de olie. Roerbak hierin de Italiaanse roerbakgroenten op hoog vuur en kruid de groenten met peper en zout.

Schep de rijst en de groenten op voorverwarmde borden en leg vervolgens de schnitzeltjes erbij. Giet tenslotte de saus over de schnitzeltjes en bestrooi het geheel met verse bieslook.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

- 8 varkensschnitzeltjes van ca. 60 g. – 1 theelepeltje paprikapoeder (Verstegen) – 1 eetlepel boter of margarine – 1/2 rode, 1/2 groene, 1/2 gele paprika, in blokjes gesneden – 2 fijngesneden sjalotjes – 2 bakjes zure room (sour cream, Polderland) – versgemalen peper (Verstegen) en zout (Jozo) – 1 pak noten rijst (Lassie) – 1 zak Italiaanse roerbakgroenten (diepvries Spar) – 2 eetlepels olijfolie (Bertolli) – 2 eetlepels fijngesneden bieslook