VLEESTOMATEN GEVULD MET ZWITSERSE KAASFONDUE UIT DE OVEN
home > spar-recepten > VLEESTOMATEN GEVULD MET ZWITSERSE KAASFONDUE UIT DE OVEN
Per portie: Energie 2400 Kj 571 Kcal eiwit 30 g. vet 40 g. koolhydraten 25 g.
Bereidingstijd 20 minuten
Wijnadvies:
Château La Croix, Côtes du Rhône, Zuid-Oost Frankrijk
Succestip:
In plaats van in de schil gekookte aardappelen kunt u ook stokbrood of grof boerenbrood serveren.
Verhit een zware, gietijzeren pan op matig vuur en laat hierin de kaasfondue zachtjes smelten. Pers de knoflook bij de kaasfondue en voeg de paprikablokjes en tijm toe. Breng het geheel op smaak met versgemalen peper en een beetje nootmuskaat. Laat de kaasfondue nog 2 minuten op laag vuur doorwarmen, maar niet koken. Zet de gehalveerde, uitgeholde tomaten in een licht beboterde ovenschaal en giet de kaasfondue voorzichtig in de tomaten. Zet de schaal nog 5 minuten in een voorverwarmde oven op 200ºC. Haal de ovenschaal daarna uit de oven en plaats deze op een réchaud tot gebruik. Giet de dressing over de gemengde salade.
Serveer de gevulde tomaten met kleine augurkjes, gemengde salade en in de schil gekookte aardappelen.
Ingrediënten voor 4 personen
8 stevige vleestomaten, gehalveerd en uitgehold
1 pak Zwitserse kaasfondue (Alpho)
1 teentje knoflook
1 takje tijm
1/4 rode, 1/4 groene, 1/4 gele paprika, in kleine blokjes gesneden
versgemalen peper en nootmuskaat
10 g. boter
1 potje kleine augurkjes (Spar)
4 in de schil gekookte aardappelen
1 zakje gemengde sla
4 eetlepels dressing naturel (Bertolli)