Vruchtencurry met kalkoenreepjes
home > spar-recepten > Vruchtencurry met kalkoenreepjes
Per portie: Energie 2063 Kj 494 Kcal eiwit 34 g. vet 13 g. koolhydraten 60 g.
Bereidingstijd: 45 minuten + 2 uur marineren
Wijnadvies:
N.v.t.
Succestip:
Zonder kalkoenreepjes is dit gerecht een heerlijke verrassing voor vegetariërs. Deze curry (zonder de kalkoen) is ook koud lekker als bijgerecht.
Doe de ananas, mango, kiwi, banaan en appel in een kom en besprenkel de vruchten met het limoensap. Zet de kom vervolgens afgedekt met plasticfolie 2 uur in de koelkast om goed te laten intrekken.
Bak de kalkoenreepjes in gloeiend hete olie goudbruin en gaar. Kruid dan met peper en zout. Schep de reepjes uit de pan en bewaar ze tot later.
Fruit de ui samen met de Spaanse peper en het kerriepoeder in de braadjus, zonder te kleuren. Voeg vervolgens de bouillon, de gembersiroop, de fijngesneden dadels en chilipoeder er aan toe en laat dit samen ca.5 minuten koken. Voeg daarna de vruchtenmassa en de reepjes er aan toe en laat het geheel 10 minuten op matig vuur laten stoven. Strooi op het laatst de
geraspte kokos er over. Serveer de rijst apart.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
400 g. kalkoenfilet (in reepjes gesneden)
1 geschilde en in blokjes gesneden ananas
1 mango in dobbelstenen gesneden
2 banaan in plakken gesneden
1 kiwi in plakken gesneden
1 groene appel, zonder schil en klokhuis, in partjes gesneden sap van een limoen
10 fijngesneden dadels (Spar)
1 grote fijngesneden ui
1/2 groene zeer fijn gesneden Spaanse peper
2 eetlepels kerriepoeder (Verstegen)
1/2 liter kippenbouillon (Spar)
1 eetlepel gembersiroop (Conimex)
1 snufje chilipoeder (Verstegen)
4 eetlepels geraspte kokos (Conimex)
2 eetlepels olie om te bakken (Spar)
200 g. gekookte Pandan rijst (Lassie)