Warme, halfvloeibare chocoladetaartjes met hazelnoten
home > spar-recepten > Warme, halfvloeibare chocoladetaartjes met hazelnoten
bereidingstijd: 30 min + 2 uur opstijven
Per portie: Energie 3122 kj./ 748 kcal Eiwit 13 g. Vet 58 g. Koolhydraten 38 g.
Wijnadvies:
een krachtige, zoete sherry bijv. Pedro Ximénez of een Ruby Port
Succestip:
U kunt de vormpjes ook direct vullen en afgedekt in de koelkast laten opstijven.
Breng in een ruime pan water tegen de kook aan en zet hierin een kleinere pan. Breek hierin de stukjes chocolade en voeg de boter toe. Laat de chocolade met de boter langzaam smelten. Neem de pan uit het water en laat de chocolade iets afkoelen. Klop in de tussentijd in een andere pan de eieren, dooiers en de suiker door elkaar en klop deze in de pan met bijna kokend water schuimig, taai en crèmekleurig. Neem dan de pan uit het water. Rooster ondertussen ook de hazelnoten met weinig olie in een koekenpan. Spatel de bloem, de geroosterde hazelnoten en de nog vloeibare chocolade erdoor. Laat dit mengsel afkoelen en ca. 2 uur in de koeling opstijven. Vet de ronde vormpjes in met boter en bestuif deze met bloem. Klop het teveel aan bloem eruit en vul de vormpjes met het chocolademengsel tot de rand. De oven voorverwarmen op 175°C. Bak de chocoladetaartjes in ongeveer 8 minuten gaar. Laat ze iets afkoelen en stort ze voorzichtig op de bordjes. Schep het ijs erbij en garneer eventueel met wat verse muntblaadjes.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
120 g. pure chocolade (Spar)
120 g. roomboter
2 eieren
2 eidooiers
50 g. suiker
50 g. bloem (Spar)
4 bollen vanilleroomijs
4 ronde ovenbestendige vormpjes van 4-5 cm.
75 g. Hazelnoten