Waterkerssalade met Hollandse garnalen en mango

home > spar-recepten > Waterkerssalade met Hollandse garnalen en mango

Per portie: energie 595 KJ, 144 Kcal, 12 g. eiwit, 6 g. vet, 10 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Wijnadvies:
Gato Negro sauvignon blanc

Succestip:
Gebruik in plaats van garnalen bijv. blokjes gerookte zalm.
Schil de mango en schep er met een appelboortje bolletjes van. Snijd de rest van het vruchtvlees van de pit af en pureer dit in een mixerblender. Doe de mangobolletjes bij de puree en zet het even apart.

Pluk de steeltjes van de waterkers en was deze goed schoon, daarna de waterkers voorzichtig drogen met keukenpapier. Meng de witte wijnazijn met olijfolie en een zelfde hoeveelheid mangopuree.

Sprenkel dit mengsel over de waterkersblaadjes en schep deze vervolgens op de bordjes. Verdeel de garnaaltjes over de waterkersblaadjes en leg de mangoballetjes rondom het bord.

Kruid de salade tenslotte met versgemalen peper en grof zeezout.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

- 1 rijpe mango – 2 bosjes waterkers – 2 theelepels witte wijnazijn (Fuchs) – 4 theelepels extra vergine olijfolie (Bertolli) – 250 g. Hollandse garnalen – versgemalen peper en grof zeezout