Waterkerssoep met jonge groenten
home > spar-recepten > Waterkerssoep met jonge groenten
Per portie: Energie 279 kJ, 68 kcal, 2 g. eiwit, 6 g. vet, 4 g. koolhydraten
Bereidingtijd: ca. 20 minuten
Succestip:
Serveer deze soep tijdens uw paasbrunch. Uw gasten zullen verrast zijn.
Kook de groenten met wat zout in water beetgaar en spoel ze direct koud. Snijd van de waterkers de uiteinden van de stelen af en snijd de rest grof.
Breng de groentebouillon samen met de room en waterkers aan de kook. Breng op smaak met peper en zout en laat de soep ca. 5 minuten zachtjes trekken. Pureer de soep vervolgens in de mixerblender fijn. Pas op, pureer de soep niet direct op de hoogste stand want dan vliegt de hete soep uit de beker. Giet de soep door een zeef in een andere pan en breng deze tegen de kook aan.
Schep de groenten in kommen en verwarm deze vlak voor het serveren in de magnetron.
Schenk de soep vervolgens op de groenten en serveer direct met knapperige soepstengels erbij.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen
- 50 g. lente-ui – 50 g. verse peultjes – 50 g. prei – 50 g. jonge worteltjes – 2 sjalotten of rode uien – 1 flinke bos waterkers – 0,8 liter groentebouillon – 0,2 liter slagroom – soepstengels – versgemalen peper en zout (Verstegen)