Zomersalade met aardbei, asperges en geitenkaas

home > spar-recepten > Zomersalade met aardbei, asperges en geitenkaas

Bereiden:
Snijd het uiteinde van de asperges af en kook de asperges met zout in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken. Maak de aardbeien schoon en halveer de grotere. Bestrooi de aardbeien met een beetje peper. Snijd de geitenkaas in blokjes of verdeel hem in grove kruimels. Meng de ingrediënten voor de dressing. Snijd de asperges doormidden. Verdeel de sla over 4 borden. Schik hierop de asperges, aardbeien, geitenkaas en bosui. Sprenkel de dressing erover en garneer eventueel met basilicumblaadjes.

Tip:
Bestrijk de asperges na het blancheren met olijfolie en rooster ze in een grillpan.

Wijnadvies:
Asperges zijn dol op Pinot Gris van Arthur Metz uit de Elzas. Ook in de Moezel kunt u voor wit van deze druif terecht: Pinot Grigio van Lizard. Chardonnay combineert ook uitstekend. Schenk bij voorkeur Bourgogne, Indomita, Sunny Mountain of Danie de Wet.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 8g
vet 23g
koolhydraten 6g
kcal 270





Ingrediënten voor 4 personen

Lunchgerecht voor 4 personen

250 g groene asperges
zout en versgemalen peper
250 g aardbeien
200 g zachte geitenkaas
75 g gemengde fijne bladsla
2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
basilicumblaadjes voor garnering
voor de dressing:
4 eetl. olijfolie
1 eetl. citroensap
1 eetl. balsamicoazijn