Zuurkoolschotel met gehakt en pruimen
home > spar-recepten > Zuurkoolschotel met gehakt en pruimen
Per portie: Energie 2378 KJ, 555 Kcal, 26 g. eiwit, 40 g. vet, 24 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 35 minuten
Wijnadvies:
Pinot Blanc Rudisbourg, Elzas, Frankrijk.
Succestip:
Vervang de pruimen door ananas en rozijnen.
Laat de boter uitbruisen in een ruime pan en bak het gehakt rul. Voeg de ui er aan toe en bak deze een paar minuten mee. Verwarm de port en laat hierin de pruimen samen met de laurier ca. 10 minuten wellen.
Maak de zuurkool los en verdeel deze over de bodem van een ingevette ovenschaal. Verdeel de pruimen samen met de port en laurier over de zuurkool. Schep hierop het rulgebakken gehakt. Maak de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en strijk deze over het geheel.
Bestrooi de aardappelpuree met paneermeel of witbroodkruim en verdeel hierover de blokjes boter. Zet de schotel 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. tot er een goudbruin korstje op zit.
Ingrediënten voor 4 personen
50 g. boter
500 g. gemengd gehakt
2 fijngesneden uien
1 dl witte port
12 gedroogde pruimen
zonder pit (Spar)
2 laurierblaadjes (Verstegen)
500 g. wijnzuurkool
1 pak aardappelpuree (Maggi)
3-4 eetlepels paneermeel (Spar) of witbroodkruim
25 g. boter in blokjes