Aardappel-torentjes (pommes duchesse)

home > speciale-kerstgerechten > Aardappel-torentjes (pommes duchesse)

Aardappels in schil in ± 20 minuten gaar koken
Schil verwijderen en pureren
Laat puree iets uitdampen
Boter, eidooier en nootmuskaat erdoor roeren
Eieren loskloppen met olie en 1 eetlepel water
Van puree kleine torentjes vormen en die achtereenvolgens door bloem, ei en amandelen wentelen
Frituurolie tot ± 180ºC. verhitten
Torentjes met een paar tegelijk in ± 4 minuten goudgeel frituren. Bovenin sprietjes bieslook steken
Opm: de torentjes kunnen 15-30 minuten in oven warmgehouden worden





Ingrediënten voor 4 personen

300 g aardappelen (afkokers)
40 g boter
1 eidooier
Nootmuskaat
2 eetlepels bloem
2 eieren
1 eetlepel olie
150 g grofgehakte amandelen
Frituurolie
Sprietjes bieslook
Extra nodig: met bakpapier beklede bakplaat