Boekweitflensjes met kwark en kersen

home > speciale-kerstgerechten > Boekweitflensjes met kwark en kersen

Maak een dun beslag van boekweitmeel, eieren, zout en melk
Smelt in een kleine koekenpan een stukje boter en doe er een juslepel beslag in
Draai met de pan tot de hele bodem bedekt is en bak het flensje aan beide kanten mooi bruin
Op een verwarmde schaal overdoen en warm houden
Bak zo tot alle beslag op is
Laat de kersen uitlekken en vang het nat op
Maak het in een pannetje warm; schenk de kersenlikeur erbij en bind het met wat aangemaakte maïzena
Vermeng de kersen met de kwark en wat suiker
Schep een deel van deze vulling op elk flensje en rol ze op
Leg ze netjes naast elkaar op een verwarmde schaal en giet er de kersensaus over
Meteen opdienen





Ingrediënten voor 4 personen

75-100 gram boekweitmeel
2 eieren
mespunt zout
1/4 liter melk
200 gram magere kwark
2 eetlepels suiker
1 klein potje kersen zonder pit
1 eetlepel maïzena
boter om in te bakken
1 glaasje kersenlikeur