Bonbon gevuld met *écrevisse

home > speciale-kerstgerechten > Bonbon gevuld met *écrevisse

Meng de rivierkreeftstaartjes met de cocktailsaus. Voeg een handje bieslook toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. Leg vier stukken huishoudfolie op het aanrecht. Beleg de folies met zalm. Schep ruimschoots rivierkreeftjes op het midden van de plakken zalm. Pak de punten van de huishoudfolie bij elkaar en draai ze in elkaar als een papiertje van een zuurtje. Leg de gevulde zalmbonbons minimaal drie uur in de koelkast.Haal de zalmbonbons uit de koelkast. Maak eerst het bord op met een bedje van rucola in het midden van je bord. Haal de zalmbonbons uit het plastic. Leg de kant waar je hebt dichtgedraaid onder, zodat de gladde kant boven ligt. Snijd de basilicum fijn en meng met de kaas, pijnboompitten, olijfolie, overige bieslook in een blender. Voeg peper en zout naar smaak toe. Serveertips: Besprenkel de bonbons met de pesto en serveer. *écrevisse is rivierkreeft(staartjes).





Ingrediënten voor 4 personen

300 gram gerookte zalm, 200 gram rivierkreeftstaartjes, 100 ml cocktailsaus, 2 handjes bieslook, 150 gram rucola, bosje basilicum, 2 eetlepels Parmezaanse kaas, 2 eetlepels pijnboompitten, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout