Champignonstroganoff met pasta

home > speciale-kerstgerechten > Champignonstroganoff met pasta

Kook tijdens het maken van dit recept de tagliatelle gaar
Snijd de paddestoelen in reepjes of plakjes (of houd ze heel)
Smelt de boter in een grote braadpan en fruit ui en knoflook 7 min. of tot de ui lichtbruin is
Voeg de paddestoelen toe en bak ze 2 minuten
Roer de bloem erdoor
Verhit 30 seconden en voeg dan langzaam, al roerend de bouillon en de wijn toe
Breng de saus aan de kook
Roer de creme fraiche, tijm en paprikapoeder erdoor
Kook nog 2 minuten en breng op smaak met zout en peper
Serveer met de warme tagliatelle Tip: lekker met groene salade of komkommersalade





Ingrediënten voor 4 personen

600 gram tagliatelle
50 gram boter
2 teentjes knoflook, geperst
1 ui in dunne ringen gesneden
600 gram gemengde paddestoelen b.v: kastanje champignons, shii-take, oesterzwammen of grotchampignons)
10 gram bloem
1 1/2 dl groentebouillon
2 eetlepel droge witte wijn (of rode port)
2 eetlepel creme fraiche
3 eetlepel gehakte verse tijm (of 2 theelepel gedroogde tijm)
2 eetlepel paprikapoeder
zout
peper