Forellen in een spekjasje
home > speciale-kerstgerechten > Forellen in een spekjasje
Verwarm de oven op 220°C voor. Spoel de forellen goed schoon, van binnen en buiten, onder koud stromend water. Strooi het zout door het citroensap en wrijf de forellen hier mee in. Laat de forellen afgedekt in de koelkast staan, zodat de smaak in kan trekken.
Pers de knoflook uit en roer deze samen met de dille, de melk, de Mon Chou en de peterselie tot een mengseltje. Pak de vissen uit de koelkast en smeer de buikholtes in met dit zojuist gemaakte mengsel.
Verdeel nu het spek in 4 porties en wikkel elke forel in een portie spek. Leg de vissen nu in een ovenvaste schaal en laat ze midden in de oven gaar worden in ongeveer 30 minuten.
Snij de sjalotjes en fruit ze even aan in de boter tot ze glazig zijn. Doe de bouillon en de rozemarijn erbij en laat dit 5 minuutjes zachtjes sudderen. Schenk, nadat de forellen ongeveer 20 minuten in de oven hebben gezeten, dit mengsel over de forellen en laat het de resterende tijd in de oven bakken.
Ingrediënten voor 4 personen
4 verse, schoongemaakte forellen van 200 á 250 gram
citroensap (van 1 citroen)
een snufje zout
4 theelepels fijngehakte peterselie
4 theelepels fijngehakte dille
1 teentje knoflook
twee eetlepels melk
200 gram ontbijtspek in plakjes
65 gram Mon Chou
2 sjalotjes
1/8 liter kippenbouillon
1 mespuntje rozemarijn (gedroogd)
1 eetlepel boter