Gebraden eend in ananassaus
home > speciale-kerstgerechten > Gebraden eend in ananassaus
Verwarm de oven voor op 200ºC graden. Verdeel de eend in vier gelijke stukken en braad ze in een koekenpan mooi bruin. Leg ze in een braadslee. Vermeng de rode wijn, het sinaasappelsap, het citroensap, het zout en de peper door elkaar en verdeel dit over de eend in de braadslee. Braad de eend nu op de tweede richel van onder in de oven in ca. 60 minuten gaar. Houd de eend in die tijd steeds vochtig met het sap uit de braadslee! Maak in de tussentijd de saus als volgt: Roer de maïzena door het sinaasappelsap en verwarm dit op het vuur. Schenk het water erbij en laat de saus binden (blijf goed roeren).Voeg de sinaasappelschil en de stukjes ananas toe en serveer de saus bij de eend.
Ingrediënten voor 4 personen
1 eend van ca. 2 kg (pekingeend)
1 eetlepel olie
1/8 liter ananassap
1 snufje peper
1 snufje zout
sap van 1/2 citroen
2/3 liter rode wijn
sap van 1 sinaasappel
1 1/2 eetlepel maïzena
geraspte schil van 1 sinaasappel
klein blikje ananasstukjes
1/8 liter water