Gegratineerde zalmtournedos in room
home > speciale-kerstgerechten > Gegratineerde zalmtournedos in room
Oven voorverwarmen op 225°C. of gasovenstand 5. Tournedos bestrooien met zout en peper. Vet de
ovenschaaltjes in met wat boter. Peterselie en de bieslook fijnknippen. Tomaten inkruisen en onderdompelen in kokend water tot het vel los laat, afspoelen onder koud water en ontvellen. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Slagroom loskloppen met het ei en citroensap. Breng dit op smaak met zout en peper. Roer hier ook de kruiden door. Tomatenblokjes en de garnalen over de schoteltjes verdelen en schep met een sauslepel het room mengsel Hierover. Laat de tournedos in het midden van de oven in 15 minuten gaar worden. Serveer dit met gepofte aardappels of gebakken mini krieltjes. Geef hier ook een zachte slasoort bij zoals veldsla of lollo rosso met een uitje en kerstomaatjes en een zachte witte wijn(azijn)vinegrette.
Ingrediënten voor 4 personen
4 zalmtournedos (a 75 g), zout en peper, 5 g boter, 5 takjes peterselie, 4 sprietjes bieslook, 2 tomaten, 200 ml slagroom, 1 eierdooier, 1½ eetl. citroensap, 125 g cocktailgarnalen, 4 éénpersoons ovenschaaltjes