Gehaktballetjes in Tomatensaus
home > speciale-kerstgerechten > Gehaktballetjes in Tomatensaus
Laat een fijn gesneden ui gaar stoven in de boter. Meng er de bloem onder en de bouillon (of water met enkele blokjes vleesextract). Voeg de tomatenpuree erbij. Kruid met peper, zout en kruidnoot en laat nog even doorkoken.
N.B. uitgaande van verse tomaten of geconserveerde gepelde tomaten moet de saus gemaakt worden met 75 g bloem voor ½ liter vocht. Je kunt de smaak altijd nog bijwerken met een scheutje tomatenketchup en of een scheutje madera. De gehaktballetjes, iets groter maken, dan soep balletjes. Gebruik de dubbele hoeveelheid kruiden ten opzicht van soepballetjes. Braad deze even lichtbruin aan en voeg ze dan bij je saus en laat ze daar verder in gaar worden.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g gehakt (half om half), 1 ui, 50 g boter, 50 g bloem, ½ liter kookvocht of bouillon (of water met vleesextract), peper en zout, kruidnoot en klein blikje tomaten puree