Gepeperde zeeduivel met rode wijnsaus
home > speciale-kerstgerechten > Gepeperde zeeduivel met rode wijnsaus
Stukken vis elk in plak bacon rollen
Boven- en onderkant licht in grove peper drukken
Saus:
In boter sjalot, groenten, graten en peterselie ± 10 minuten zachtjes bakken
Rode wijn en visfond toevoegen
Aanbaksels losroeren
Geheel aan de kook brengen
Op matig vuur tot helft laten inkoken, regelmatig afschuimen
Saus zeven
In pan kalfsfond aan de kook brengen en tot ± 1 dl laten inkoken
Door saus roeren
Oven voorverwarmen op 200ºC
Vis overdoen in beboterde ovenschaal
In oven vis in ± 8-10 minuten gaar laten worden
Saus verwarmen en op smaak brengen met zout en peper
Beetje saus op borden scheppen
Vis in saus leggen
Lekker met gefrituurde prei julienne
Ingrediënten voor 4 personen
300 g zeeduivelfilet, in 4 moten
1 eetlepel grof gemalen zwarte peperkorrels
4 dunne plakken bakbacon
1 eetlepel boter
2 sjalotten, heel fijngehakt
50 g wortel en bleekselderij, in heel kleine blokjes
200 g visgraten (bijv. tong
peterseliestelen, fijngehakt
2 dl rode wijn
3 dl visfond (pot, inh. 400 ml
4 dl kalfsfond
zout
peper