Gepofte aardappelen met kruidenboter

home > speciale-kerstgerechten > Gepofte aardappelen met kruidenboter

Boen de aardappelen onder de kraan goed schoon
Vouw elke aardappel in een stukje folie; leg ze in de hete oven een laat ze in 45-50 minuten gaar worden
Prik er even met een sateprikker in om te controleren!
Aardappelen uit de oven nemen en aan de lange kant er een kapje afsnijden
Hol met een theelepel een klein stukje uit voor de boter
Vermeng de boter met de kruiden, peper en zout en doe er een gedeelte van in elke aardappel
Zet het kapje er weer op
Aluminiumfolie weer dichtvouwen en nog 5-7 minuten in de hete oven of onder de grill zetten, zodat de boter goed smelt en in de aardappel kan trekken
Opdienen in een klein bakje en de folie aan de bovenkant openen
Geef er een klein lepeltje bij; dat maakt het uitscheppen gemakkelijker





Ingrediënten voor 4 personen

4 grote aardappelen (gelijke grootte)
4 stukken aluminiumfolie voor de boter
50 gram plantenmargarine
1 eetlepel fijngehakte groene kruiden, zoals: dille, bieslook, peterselie enz
Mespunt zout en peper