Gerookte forel met mosterdsaus

home > speciale-kerstgerechten > Gerookte forel met mosterdsaus

Was de carambole goed en snij hem in plakjes, zodat er sterretjes ontstaan. Verhit de olie in een pan en bak deze sterretjes, al omscheppend, 1 minuut in de olie.
Doe de mayonaise, de crème fraiche, de honing, de mosterd, paprikapoeder en het zout in een kom en roer dit goed door elkaar. Voeg het ei toe en roer alles nog een keer door elkaar.
Pak 4 borden en leg op elk bord een sneetje geroosterd brood. Verdeel de forelfilets over het brood. Schenk de mosterdsaus over de filets en garneer de borden met de sterren. Eet smakelijk!





Ingrediënten voor 4 personen

1 carambole
1 eetlepel olie
1 dl mayonaise
1/2 dl crème fraiche
1/2 theelepel honing
2 theelepels mosterd
een hardgekookt, gehakt ei
een snufje paprikapoeder
een snufje zout
400 gram gerookte forelfilets
4 sneetjes geroosterd brood