Gevulde kipfilet in Serrano ham
home > speciale-kerstgerechten > Gevulde kipfilet in Serrano ham
Snij de kipfilets in de lengte als een envelopje open.
Pureer (of hak fijn) de basilicum samen met de knoflook, de sjalotjes en de olijfolie en maak op smaak met zout en peper.
Schep in elke filet 1⁄4 van deze vulling, druk ze dicht en bestrooi ze met zout en peper. Rol elke filet in een plak Serrano ham en leg de filets in een met olie ingesmeerde ovenschaal.
Bak ze in ongeveer 30 minuten af in een voorverwarmde oven op 200ºC. Bedruip ze af en toe met wat olijfolie.
Neem de filets uit de ovenschaal en houd ze op een bord warm onder aluminiumfolie.
Giet de wijn en de bouillon op het bakvet van de ovenschaal, roer de aanbaksels goed los en giet het bakvocht door een zeef in een pan. Laat het tot de helft inkoken en klop de boter er in beetjes door.
Maak op smaak met zout en peper.
Haal de aluminiumfolie van het bord en maak het geheel af met de saus en eventueel de ratatouille.
Ingrediënten voor 4 personen
4 kipfilets
4 plakken Serrano ham
1 bosje basilicum
1 dl olijfolie
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1,5 dl witte wijn
3 dl kippenbouillon
50 gram boter in blokjes
zout
peper