Gevulde komkommerbootjes

home > speciale-kerstgerechten > Gevulde komkommerbootjes

Verdeel de rucola over de borden. Snijd de komkommer in 6 gelijke stukken. Snijd de stukken in de lengte door en hol ze met behulp van een lepeltje uit.
Vul vier komkommerbootjes met filet Americain en bestrooi met uiringetjes. Vul vier andere bootjes met zalmsalade.
Vul de overige 4 bootjes met ham-preisalade en strooi er een beetje kerriepoeder op. Verdeel de bootjes over de borden.
Tips:
Serveersuggestie: Eet hier warme toast of stokbrood bij.
Wijntip:
Droge sherry, fino of manzanilla, of een droge witte wijn als Muscadet of sauvignon de Touraine zullen hier perfect bij smaken.





Ingrediënten voor 4 personen

1 zak rucola
1 komkommer, geschild
100 g filet Americain
1 lente-/ bosuitje, in ringetjes
100 g zalm- of tonijnsalade (kant-en-klaar)
100 g ham-preisalade (kant-en-klaar)
snufje kerriepoeder