Gevulde visrolletjes
home > speciale-kerstgerechten > Gevulde visrolletjes
Filets tussen huishoudfolie met zijkant van breed mes zo plat mogelijk slaan
Norivellen op filetmaat knippen
Zalm in 4 dikke repen snijden
Filets elk op stuk magnetronfolie leggen (met kant waar vel heeft gezeten naar boven), licht bestrooien met zout en peper
Nori op filets leggen
Aan begin reepje zalm op nori leggen en oprollen
Rolletjes stevig in folie rollen
In (stoom)pan boven kokend water in 6-8 minuten gaar stomen
Iets laten afkoelen
Uit folie rolletjes schuin in 3 stukken snijden
Op borden serveren met saus er omheen
(Garneren met in boter gebakken zeekraal)
Geef er saffraansaus bij
Ingrediënten voor 4 personen
4 tong- of tongscharfilets
4 norivellen (gedroogd zeewier, natuurvoedings- of Japanse winkel)
100 g verse zalm
zout
peper
(toefjes zeekraal)
extra nodig: magnetronfolie