Hazenfilets met bosbessensaus
home > speciale-kerstgerechten > Hazenfilets met bosbessensaus
Snipper de ui en kneus de peperkorrels. Doe dit samen met de bladselderij, het laurierblad en de wijn bij de wildbouillon. Breng dit aan de kook en laat het zachtjes doorkoken. Laat het vocht zover indampen, totdat er ongeveer 3 deciliter over is gebleven. Zeef het vocht en breng het opnieuw aan de kook. Roer de likeur en de bosbessencompote er door en voeg er naar eigen smaak peper en zout aan toe.
Verwijder de vliezen van de filets en maak ze goed droog met bijv. keukenpapier. Bestrooi ze met peper en zout. Verhit de boter tot deze goed heet is (als het schuim grotendeels is weggetrokken) en bak de filets in ongeveer 6 minuten rondom mooi bruin. Snij de filets in plakjes en leg ze dakpansgewijs op het bord. Serveer de bosbessensaus er bij!
Ingrediënten voor 4 personen
4 rugfilets van de haas
3 dl rode wijn
5 dl wildbouillon
1 ui
1 fijngehakt laurierblad
6 peperkorrels
1 eetlepel fijngehakte bladselderij
2 eetlepels zwarte bessenlikeur
4 eetlepels bosbessencompote
zout
peper
75 g boter